Opintovastaavien vinkit uuteen lukuvuoteen

Opintovastaavat kokosivat erityisesti uusia opiskelijoita ajatellen vinkkejä tulevalle lukuvuodelle, jotta opinnot lähtevät varmasti sujumaan. Tässä koottu lista!

  1. Opiskele porukalla! Ei aina tehokkain tapa, mutta varmasti antoisin. Opiskeluseuraa voi löytää esimerkiksi omasta tuutoriryhmästään, fuksien WhatsApp-ryhmistä, Telegramista tai kysymällä rohkeasti suoraan mukavan oloisilta tyypeiltä!
  2. Löydä oma paikka opiskella! Helsinki on täynnä opiskelupaikkoja. Taloustieteilijöiden suosimia ovat mm. Economicum, Tiedekulma, Kaisa-kirjasto sekä Kumpulan kampus.
  3. Ole rohkea! Uusien asioiden kokeileminen ja uusille ihmisille jutteleminen on antoisimpia asioita, mitä yliopistoelämä tulee tarjoamaan, joten suosittelemme tarttumaan niihin. Professoritkin ovat lopulta vain ihmisiä (ja usein mukavia sellaisia), ja opiskelukavereissa voi löytyä yllättävänkin mukavia tyyppejä.
  4. Neuvottele! Usein professorien ja opetushenkilökunnan antamat tuomiot eivät ole lopullisia. Esimerkiksi kurssista läpipääsystä, palautuspäivämääristä, kurssille pääsemisestä ja lopullisesta arvosanasta voi ja kannattaa neuvotella kurssin järjestäjien kanssa. Usein järjestäjät ovat joustavia ja omaa elämää saa helpotettua näin merkittävästi.
  5. Hanki kalenteri! Kalenteri tekee aikatauluttamisesta helppoa ja on lähes välttämättömyys yliopisto-opiskelijan arjessa. Fyysisen kalenterin lisäksi suosittuja ovat esimerkiksi Google-kalenteri sekä puhelinten omat kalenterit
  6. Käy opiskelijatapahtumissa! Opiskelijatapahtumat ovat loistava tapa tutustua oman alan opiskelijoihin, ja niissä kannattaa käydä edes moikkaamassa ihmisiä alkuillasta, vaikka ei juhlatuulella olisikaan. Myös alkoholittomana voi pitää hauskaa ja usein parhaat keskustelut käydäänkin tapahtumien alkupuolella ennen myöhäisillan huumaa. Etenkin oman alan tuttavuudet voivat nousta arvoon arvaamattomaan kurssien muuttuessa haastavammaksi.
  7. Kevennä rohkeasti! Elämä voi yllättää ikävästi ja joskus tarvitsee enemmän aikaa itselleen. On enemmän kuin ok jättää kursseja kesken tai suunnitella alle 15 opintopisteen periodeja, jos siltä tuntuu. Opinnot kyllä järjestyvät, mutta burnoutista toipuminen ei ole helppoa eikä nopeaa.
  8. Muista rentoutua! Opinnot voivat olla aikaa ja ajatusta vieviä, minkä takia harrastukset ja ystävät ovat kultaakin kalliimpia. Yliopisto on myös oiva mahdollisuus aloittaa uusi harrastus, joita löytyy esimerkiksi Unisportin tai osakuntien kautta.

Opintovastaavat Henri ja Veikka