Fukseille

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta – tervetuloa Helsingin yliopiston taloustieteilijöiden joukkoon!

Tervetuloa, uusi kansislainen ja onnittelut sisäänpääsystä! Syksyn suolan, eli jokaiselle fuksille lähestulkoon pakollisten erilaisten fuksirientojen ja -tapahtumien alustavat päivämäärät löydät tapahtumakalenterista ja mediän Instagram tililtä. Tuutorit ottavat teihin yhteyttä elokuun aikana ja kertovat tarkemmista aikatauluista.

Opintojen aloittamiseen liittyy muutamia tuikitärkeitä asioita, jotka kannattaa hoitaa ajallaan – tärkeimpänä niistä opiskelupaikan vastaanottaminen ja läsnäolevaksi ilmoittautuminen. Myös opiskelijakortti, opiskelijamatkakortti, opiskelijakalenteri ja yliopiston käyttäjätunnus kannattaa hankkia heti kun mahdollista. Lisäksi orientoivalla viikolla on suotavaa olla läsnä, jotta yliopiston käytännöt tulevat tutuiksi. Lisää tietoa löydät yliopiston sivuilta.

Opintojen alkamista odotellessa kannattaa ottaa seurantaan tuutorien oma Instagram-tili @kttotuutorit, johon tullaan lisäämään muun muassa kaikkien tuutorien esittelyt kesän aikana. Lisäksi kannattaa liittyä ktto:on Telegram kanavalle ja KTTO:n opiskelijat –ryhmään, jonne päivitetään vuoden aikana tärkeää infoa opiskelusta sekä KTTO:n tapahtumista. 

Muistathan myös liittyä KTTO ry:n jäseneksi! 

Tuutorit

Moni asia jää varmasti askarruttamaan vielä näiden sivujen kahlaamisen jälkeenkin, mutta ei huolta, sillä sitä varten ovat tuutorit. Keväisin opiskelijoiden joukosta valitaan ryhmä valioyksilöitä, joiden tehtävänä on kaitsea seuraavan syksyn fuksilauma ja näin on tehty tänäkin vuonna. Kandi- ja maisterituutorien lisäksi lähinnä opintosuunnitelmaan (HOPS) liittyvissä asioissa avustavat opettajatuutorit, joiden kanssa sovitaan tapaamiset syyskuun aikana.

Kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa on suositeltavaa kääntyä tuutoreiden puoleen, sillä he tietävät kaikesta kaiken ja ovat olemassa juuri Sinua varten, arvon fuksi. KTTO:hon ja sen toimintaan liittyvissä asioissa myös hallituksen jäsenet kuuntelevat ilomielin, yhteystiedot löydät täältä.